Összeesküvés-elméletek – és akik mögöttük állnak

Rendkívül izgalmas azon agyalni, hogy valójában kik, milyen csoportok, hálózatok, titkos társaságok irányítják a háttérből a világot. Szuper érzés bennfentesnek, a titkos események tudójának lenni. A kérdés csak az, hogy igazunk van-e, a tények alátámasztják-e az összeesküvés-elméleteinket. Bár a legtöbb konteó-hívő számára ez teljesen mellékes.

Semmi se úgy van, ahogy tudni véled!

Az összeesküvés-elmélet (konteó) lényege, hogy egy titkos csoport azért dolgozik, hogy hatalomra, vagyonra, befolyásra tegyen szert. Vannak ők, és vagyunk mi, a birka többség, aki mit sem sejt a rejtett üzelmekről. Tehát a dolgok nem azok, amiknek látszanak, mindig van mögöttük valamiféle rejtett összefüggés, amit csak a jól értesült konteó-hívők látnak át, kiemelkedve ezzel a butuska tömegből.

A konteók közös jellemezői

Milyen is egy jól fejlett összeesküvés-elmélet? Nézzük a legfontosabb jellemzőit!

1. Vannak a Jók és a Gonoszok

A gonosz lángelmék, szuperbűnözők, esetleg földönkívüli idegenek eltökélt szándéka, hogy mindent birtokoljanak, irányítsanak vagy éppen elpusztítsanak. Esetleg ezeket így együtt mind megvalósítsák. Valójában rendkívül gonoszak, mert csak a saját érdekeiket nézik. Ezzel szemben van a társadalom többsége, akik minderről semmit nem tudnak. És vannak a konteó-hívők, akik felfedik nekünk a rejtett összefüggéseket, harcolnak a Gonosz ellen, megmentik a világot. Ez egy Dan Brown regényben állati izgalmas, de amikor világháborút robbant ki valaki, mert azt gondolja, hogy a zsidók világuralomra törnek, hirtelen rendkívül veszélyessé válik.

2. Semmi sem történik véletlenül

Minden, ami a világban történik, titkos hatalmak szándékos manipulációja, a Grandiózus Terv megvalósulása. Csak meg kell látni a rejtett összefüggéseket, jól kell kirakni a puzzle-darabkákat.

3. Semmi sem az, aminek látszik

A gonosz hatalmak a háttérből irányítanak, mindent megtesznek azért, hogy elrejtsék a szerepüket, terveiket. Igazi “sötétben bujkáló ellenforradalmárok”. De milyen jó, hogy itt vannak nekünk a koneó-hívők, akik feltárják a rejtett összefüggéseket, és folyamatosan figyelmeztetnek minket a Gonosz – immár nem is olyan rejtett – munkálkodására.

4. Minden mindennel összefügg

Ez egy Dan Brown-könyvben szintén nagyon élvezetes: izgatottan csodálkozunk rá a történelem addig soha nem gondolt összefüggéseire. Hiszen az ördögi terv bonyolult, évszázadokra előre átgondolt, nem tűri a véletlent. Minden, mindennel összefügg: a frigyláda, a templomosok, szabadkőművesek és a Biderberg-csoport egy láncra fűzhető. De egy alkalmas személy képes meglátni az összefüggéseket, felfejteni a rejtett láncolatot, a számok, szimbólumok, események titkos összefüggéseit. És persze megmenteni a világot.

5. Kell egy (néhány) titkos társaság

Titkos társaság nélkül nem létezik összeesküvés-elmélet! Ezek lehetnek zsidók, templomosok, szabadkőművesek, illuminátusok, Világbank, számítógép guruk, akik meghekkelik a világot. De a legjobb, ha ki tudjuk mutatni, hogy ezek a társaságok egy összefüggő láncolatot alkotnak, évezredek óta továbbadják titkos tudásukat, amellyel bármikor elpusztíthatják a világot. Ez a titkos tudás olyan pusztító, hogy ők maguk is ódzkodnak felfedni, ezért kell néhány kiválasztott ember láncolatán keresztül továbbadni a TITKOS tudást. Persze ettől még rendkívül veszélyesek!

6. A bizonyítékok hiánya a legjobb bizonyíték

A konteó-hívő számára a bizonyíték hiánya az összeesküvés legtökéletesebb bizonyítéka. Azt jelzi, hogy a Gonosz erők gondoskodnak arról, hogy a bizonyítékok soha ne kerüljenek napvilágra. De ha egy bizonyíték elő is kerül, ami cáfolja az összeesküvés-elméletet, egy konteó-hívő ezt is a magas javára tudja fordítani. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a gonosz erők fáradságot nem kímélve azon munkálkodnak, hogy hihető, de hamis adatok közlésével eltüntessék a nyomukat. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy a gonosz háttérhatalmak működtetik a médiát, az üzleti életet, a bankokat, egyetemeket, így aztán a valódi igazság úgysem derül ki soha.

7. Az összeesküvés típusai

Az összeesküvéseket lehet csoportosítani aszerint, hogy az elkövetők mire készülnek. Lehet, hogy csak egy konkrét cél érdekében szövetkeztek. Például hogy elterjesszék a világban a koronavírust, vagy meghekkeljék a CIA-t. De lehet, hogy ennél komolyabb céljaik vannak, például egy ország, egy régió, esetleg az egész világ feletti hatalom megszerzése. Például migránsokkal árasszák el Európát. Ehhez persze már komoly szervezkedésre, jól kiépített hálózatra van szükség, be kell szivárogni pártokba, kormányokba, szervezetekbe.

A konetó-hívők jellemezése

Van a híveknek egy szélsőséges csoportja, akik szentül meg vannak győződve, hogy titkos háttérhatalmak figyelik, irányítják, utasításokkal látják el őket. Nos, őket jó esetben pszichiátrián kezelik.

A középmezőnyt az enyhén paranoiások képviselik, akik teljesen immunisak a tényekkel szemben: számukra minden hivatalos forrás, ami ellentmond az elméletüknek csak a Gonosz hazugságának, figyelemelterelésének újabb bizonyítéka. Például minden történész, kutató, professzor, aki kutatásai alapján mást állít, az ellenség fizetett ügynöke, maga is részese a Nagy Összeesküvésnek.

A konteó-hívők szerint a világot simán fel lehet osztani Jókra és Gonoszokra. Átmenet nincs. Vagy elfogadod az elméletét, és akkor a keblére ölel, vagy megkérdőjelezed a látásmódját, amitől azonnal átkerülsz az elpusztítandó Gonoszok táborába, hiszen nyilvánvaló, hogy te is benne vagy a Nagy Összeesküvésben.

A konetó-hívők hősnek látják magukat, akik leleplezik a Gonosz tervét, és ezzel megmentik a világot. Persze mindez nem megy simán: folyamatos, elkeseredett, ádáz harcot kell folytatni a Gonosszal, aki már beszivárgott mindenhová. A harc kemény, de itt van nekünk ő, a Hős, aki átlátja azokat a rejtett összefüggéseket, amelyeket mi birka polgárok nem, és jól megment minket.

Összességében véve a konteók jó kis legendák, egy-egy regény vagy “ismeretterjesztő” film keretében izgalmas elábrándozni és fantáziálni a tények rejtett összefüggésein. Tulajdonképpen jó móka. Veszélyessé akkor válik, amikor politikusok, vezetők veszik komolyan, állítják politikájuk előterébe, és kezdik el keresni és megsemmisíteni a titkos ellenséget. Éppen ezért nem árt az egyes konteók mélyére nézni, és megkeresni a makacs tényeket.

Forrás: Christopher Hodapp – Alice Von Kannon: Összeesküvés-elméletek, titkos társaságok

Készülj ONLINE az EMELT TÖRI ÉRETTSÉGIRE!

Készülj VIDEÓK SEGÍTSÉGÉVEL a töri érettségire!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük