Felkészítés az írásbeli és szóbeli érettségire

A 2024-es érettségi követelmények alapján!

A legtöbb diák sokkal kevesebb pontot ér el az emelt szintű történelem érettségin, mint amennyit a tudása alapján kaphatna.

Miért kapnak ennyire kevés pontot?

Azért, mert nem tanulnak meg a vizsgáztatók fejével gondolkodni, és nem készítik fel őket célirányosan az emelt szintű történelem érettségire.

A következő hibákat szokták elkövetni:

 • Senki nem tanítja meg őket esszét írni, forrást elemezni.
 • Nem gyakorolják be az emelt szintű érettségi feladattípusait.
 • Nem ismerik sem az írásbeli, sem a szóbeli értékelés szempontjait, fogalmuk sincs, mire helyezzék a hangsúlyt a vizsgán.
 • Nem tudnak hatékonyan szóban felelni, ezért kevesebb pontot kapnak az érettségin, mint amennyit a tudásuk alapján megérdemelnének.

Ha velem készülsz fel a szóbeli vizsgára, akkor ezeket a hibákat egészen biztosan nem fogod elkövetni.

 • Megtanítalak rövid, hosszú és komplex esszét írni, forrást elemezni. Megmutatom azokat a trükköket, amelynek segítségével a legtöbb pontszámot hozhatod ki az esszéidből.
 • Ha megírsz 16 esszét, és a visszajelzéseimből tanulva finomítod a technikádat, egészen biztos, hogy a vizsgán magas pontszámot fogsz elérni.
 • Begyakoroljuk a rövid választ igénylő típusfeladatokat.
 • A négy szóbeli skype-os vizsgán személyre szabott tanácsokat adok, segítelek, hogyan készülj fel hatékonyabban, és hogyan felelj magabiztosabban. Ezzel további 15%-os pontszámnövekedést tudsz elérni. EZT NEM KAPOD MEG MÁS ELŐKÉSZÍTŐKÖN!
 • Megmutatom, hogy milyen szempontok alapján pontozzák a szóbelidet, és ezekre figyelve, ugyanabból a tudásból 10-20%-kal magasabb pontszámot fogsz kihozni.

 

Ezt kapod a csomagban

A teljes emelt szintű történelem írásbeli érettségire felkészítő csomagot:

 • 16 hétre beosztott tematika
 • 16 feladatsor (teszt + 1 esszé)
 • hetente egyéni értékelés e-mailben, kidolgozott mintaesszék – EZT EGYETLEN ELŐKÉSZÍTŐN SEM KAPOD MEG!

A teljes emelt szintű történelem szóbeli érettségire felkészítő csomagot

 • 16 hét alatt 30 emelt történelem érettségi szóbeli témakör (februártól májusig)
 • Megadom neked, hogy az adott témakörből milyen tételek lehetségesek, és honnan készülj fel, kiegészítő információkkal látlak el, és azokat a tételeket ki is dolgozom, amelyekről nem találsz elegendő (semmilyen!) információt a gimnáziumi történelemkönyvekben.
 • 4 skype-os feleletlehetőség (alkalmanként 30 perc) – EZT EGYETLEN ELŐKÉSZÍTŐN SEM KAPOD MEG!

Bónuszok

Ingyen megkapod az Emelt töri ABC e-könyvet 

 • minden fontos információ az emelt szintű történelem érettségiről
 • az új, 2017-től bevezetett változásokról
 • hasznos gyakorlati tanácsok: hogyan készülj a vizsgára, hogyan írj esszét, hogyan felelj a szóbelin
 • melyek a leggyakoribb hibák

emelt szintű történelem érettségi

Hogy néz ki ez az emelt szintű írásbeli történelem érettségire felkészítő tanfolyam?

 • A felkészítőbe bármikor be tudsz kapcsolódni, a tanulás tempója rajtad múlik. Az írásbeli felkészítés időtartama 16 hét. Megkapod heti lebontásban a tematikát, amit meg kell tanulnod. Oldalszámra pontosan megadom, hogy melyik gimnáziumi történelem tankönyvből mit kell megtanulnod.
 • Csak és kizárólag azokat a témaköröket jelölöm ki, amelyek szerepelnek az érettségi követelményekben. (Csak semmi fölösleges tanulás!)
 • Minden hétre vonatkozóan kapsz egy feladatsort is, amely az adott témakörre vonatkozó rövid választ igénylő feladatokat és a témával kapcsolatos esszét Néha rövid, néha hosszú esszéket kell majd írnod, így mindkét feladattípust gyakorolhatod.
 • Neked az lesz a feladatod, hogy megtanuld az adott hétre vonatkozó témakört, és kitöltsd az általam összeállított feladatlapot, írd meg az esszét, majd a következő vasárnap éjfélig küldd vissza
 • A vasárnap éjfélig visszaküldött feladatlapokat kijavítom, beírom a jó megoldásokat, az esszét értékelem – pontosan úgy, ahogy azt majd az írásbeli vizsgádat javító tanárok is teszik -, majd visszaküldöm neked. Minden egyes esszét pár soros megjegyzéssel fogok ellátni, hogy ne csak a pontszámokat lásd, hanem azt is tudd, hogy mit csináltál jól, és hol kell még javítanod a teljesítményeden.

Hogy néz ki az emelt szintű szóbeli történelem érettségire felkészítő tanfolyam?

 • Januártól áprilisig 16 hét alatt minden héten segítek neked eligazodni 2 témakörben. Heti lebontásban megkapod, hogy az adott témakörből milyen tételek lehetségesek, és honnan készülj fel, kiegészítő információkkal látlak el, és azokat a tételeket ki is dolgozom, amelyekről nem találsz elegendő (semmilyen!) információt a gimnáziumi történelemkönyvekben.
 • Ez azt jelenti, hogy május végére végigtanulhatod velem mind a 30 emelt szintű történelem érettségi témakört, és még marad egy-két heted az ismétlésre is, vagyis nem fogsz kapkodni május végén, hanem nyugodtan készülhetsz a vizsgára.
 • Havonta egyszer (összesen négyszer), a hónap végén biztosítok Neked egy skype-os feleletlehetőséget, amikor lehetőséged nyílik arra, hogy egy általam megadott konkrét tételből lefelelj. A próbavizsgára előzetesen egyeztetünk egy szombati vagy vasárnapi időpontot, a vizsga előtt elküldöm Neked a tételt, te pedig felkészülsz, majd skype-on beszélgetni kezdünk. Egy ilyen skype-os próbavizsga 30 perces. Ebből 20 perc áll a rendelkezésedre, hogy megcsillogtasd a tudásodat, a maradék 10 percben pedig értékelem a feleletedet.

Miért érdemes ezt a csomagot választanod?

 • Mert mindvégig személyre szabott törődést és azonnali, egyéni visszajelzést kapsz. A magántanár összes előnyét megkapod online formában. EZT NEM ADJA MEG SZÁMODRA EGYETLEN ÉRETTSÉGI FELKÉSZÍTŐ SEM!
 • Ha végigtanulod velem a tanévet, akkor január  végéig egyszer  végigismételed velem a 4 év tananyagát az írásbelire készülve, februártól pedig már célirányosan készülhetsz a szóbeli vizsgára.
 • Mivel egész félévben szorgalmasan, intenzíven tanulsz, nem április-májusban fogsz majd kétségbeesetten kapkodni.
 • A következetes tanulás eredményeként kétszer ismételed át a tananyagot, így nagyon alapos, mély ismeretekkel rendelkezel majd, mire eljön az érettségi.
 • A rendszeres gyakorlás és visszajelzések eredményeként komoly rutinod lesz abban, hogyan írd meg az emelt szintű történelem írásbeli feladatlapot, és hogyan felelj a szóbeli vizsgán. Nagy eséllyel 80% feletti eredményt fogsz elérni az érettségin.
 • Megkapod ingyen az Emelt töri ABC című e-könyvet, amelyből mindent megtudhatsz arról, hogyan készülj fel a vizsgára, új feladattípusok, milyen hibákat kerülj el a felkészülés és vizsgázás során.
 • A komplex csomag lényegesen olcsóbb, mint ha külön-külön rendeled meg a két tanfolyamot. Ingyen megkapod az Emelt töri ABC-t, amelynek ára 3.9980 Ft!

Akik velem tanultak, ezt mondták:

“Szeretném megköszönni, hogy sikeres emelt szintű érettségi vizsgát tettem, amihez a magas szintű szakmai segítséged nagyban hozzájárult. Hálás vagyok azért, mert neked köszönhetően bejutottam az általam vágyott egyetemi szakra. Sajnos akkor, amikor a felkészüléshez nagy segítségre lett volna szükségem, csak zárt ajtókra leltem, de nem adtam fel, és további keresgélésem során szerencsémre megtaláltam az oldalad és vele együtt Téged! Megismertetted velem az írásbeli és szóbeli érettségi feladattípusait, és az útmutatásod alapján azt is megtanultam, hogyan is kell megírni egy jó esszét. Mindezek ismeretében a sikeres vizsga eléréséhez őszintén, jó szívvel ajánlom mindenkinek a tanárnő által nyújtott felkészítési módot.” (Bagarus Dávid – Ágfalva)

“Először kétkedve fogadtam, hogy vajon lehet-e távoktatásban tanulni egy tanárral. Aztán felhívtalak, és meggyőzött a kedvességed, hozzáértésed. Nagyon sokat tanultam abból, hogy minden esszémet rengeteg széljegyzettel láttad el. Őszintén szólva ilyet a saját gimis töri tanáromtól soha nem kaptam. Ő csak azt mondta mindig, hogy mi a rossz. Veled végre megértettem, hogyan lehet jobban megírni egy esszét. Nélküled nem sikerült volna 82 százalékosra az írásbelim! Köszönöm a segítségedet!” (Kiss Veronika – Székesfehérvár)

“Először az Emelt töri ABC című e-bookot rendeltem meg, és miközben olvastam, rájöttem, hogy mennyi mindent nem tudok az új érettségi rendszerről. 10 évvel ezelőtt érettségiztem, és rájöttem, hogy nagy szükségem van valakire, aki felkészít erre a vizsgára. Miközben az írásbeliről olvastam az e-bookban, megértettem, hogy hiába van már egy diplomám, az esszéírást bizony meg kell tanulnom valakitől, aki igazán ért hozzá. Nagyon sokat segítettek az esszéim mellé írt magyarázataid, észrevételeid. És mindig hálás voltam, hogy olyan gyorsan javítottad a feladataimat, és válaszolgattál a felmerülő kérdéseimre. Hála neked, 89%-os lett az érettségim, és szeptembertől már a választott szakomon tanulhatok.” (Somogyi Anna – Adony)

“Egy barátom ajánlotta a honlapodat, mert őt tanítottad a gimiben. Elmondta, hogy mennyire alapos, felkészült, lelkiismeretes tanár vagy. És tényleg így van! A tőled kapott tételeket tanultam meg a szóbelire, és bőségesen elegendőnek bizonyultak a vizsgára. A próbafeleléseken nagyon kedves voltál, de mindig megmondtad, hogyan lehetne jobban csinálni. A szóbeli vizsgán nagy magabiztosságot adott, hogy én már feleltem vizsgáztató tanárnál, volt rutinom abban, mihez kezdjek egy szóbeli tétellel. Nagyon örülök, hogy veled tanultam! Köszönöm a segítségedet!” (Szekeres Tímea – Győr)

Mibe kerül mindez?

Ha külön-külön rendeled meg az írásbeli és a szóbeli csomagot, az a következőképpen néz ki:

 • A teljes emelt szintű történelem írásbeli érettségire felkészítő csomag: 48.000 Ft
 • A teljes emelt szintű történelem szóbeli érettségire felkészítő csomag: 48.000 Ft
 • Emelt töri ABC e-könyv: 3.990 Ft

Ez összesen 99.990 Ft lenne.

EHELYETT MOST, 2024. augusztus 31-ig 89.500 Ft-ért vehetsz részt a komplex (írásbeli és szóbeli) online érettségi felkészítő tanfolyamon. (Érdemes minél előbb jelentkezni, mert véges a javítási kapacitásom, csak korlátozott számú jelentkezőt tudok fogadni.)

Felhívom a figyelmedet arra, hogy ha ezt a tananyagot megvásárolod, az 365 napig áll rendelkezésedre. (Az érettségi szóbeli témakörök minden évben változnak, és az írásbeli feladatlapokat is egy naptári éven belül javítom ki.)

 

A jelentkezéshez TÖLTSD KI AZ ALÁBBI MEGRENDELÉSI ŰRLAPOT!

RENDELD MEG MOST!

Ha kérdésed van, vagy valami nem világos a felkészítővel kapcsolatban, akkor írjál vagy hívjál bátran!
torisuli2@gmail.com vagy 30/622-6799