Az emelttortenelem.hu honlap használati feltételei

A Honlap célja, szolgáltatásai

Az emelttortenelem.hu honlap („Honlap”) célja az emelt szintű történelem érettségire történő felkészülés segítése, ahol a diákok kapcsolatba léphetnek egymással és Jánosi Valériával, és az emelt szintű történelem érettségivel kapcsolatos hasznos információkat oszthatnak meg egymással.

A Honlapon ingyenes és fizetős szolgáltatásokat is találhatsz.

A Honlapon történő regisztráció és a bejegyzésekhez való hozzászólás teljesen ingyenesen, ezért nem kell fizetned.

Az emelt töri e-book és a vizsgára felkészítő csomagok már fizetős szolgáltatások. Ezekről bővebben a Honlapon olvashatsz. A csomag leírásoknál részletes tájékoztatáshoz jutsz arról, hogy mit kapsz az adott felkészítő csomagban és ezért mennyit kell fizetned.

A Honlap szolgáltatásait saját felelősségedre veszed igénybe. Ez azt jelenti, hogy saját magad döntöd el, hogy szeretnél-e regisztrálni a Honlapra, hozzászólsz-e egy bejegyzéshez vagy megrendelsz-e felkészítő csomagot. Ha regisztráció, hozzászólás vagy megrendelés mellett döntesz, akkor be kell tartanod a honlap használat és megrendelés esetén a vásárlás szabályait, amiért felelős vagy.

A saját megnyilvánulásaidért honlap használóként Te felelsz, az általad közzétett tartalomért, hozzászólásokért, értékelésekért a Honlapot, annak üzemeltetőjét nem terheli felelősség.

A Honlappal a célom a vizsgára felkészülésed hatékony támogatása, ezért mindent megteszek a Honlap és szolgáltatásai folyamatos, színvonalas működésért, a hibák megelőzéséért és gyors megszüntetéséért. Nem vállalhatok azonban felelősséget a Honlap, vagy az internet elvárttól eltérő működéséért, megváltozásáért, leállásáért. Az ebből eredő esetleges kellemetlenségek, károk enyhítésében teljes mértékben együttműködök veled, azonban az ilyen kellemetlenségekért, károkért a Honlapot, az üzemeltetőt nem terheli felelősség.

Regisztráció

A Honlapon hozzászólások közzététele regisztrációhoz kötött. 14. évüket betöltött, de 18 éven aluli személyek a szolgáltatást csak szülői engedéllyel vehetik igénybe. A regisztráció során nyilatkoznod kell arról, hogy szülői engedéllyel regisztrálsz-e a Honlapra. A szülői engedély meglétét nem áll módomban ellenőrizni. Ha azt választod, hogy szülői engedéllyel regisztrálsz a Honlapra a válaszod valódiságáért felelős vagy.

A regisztráció során a neved és e-mail címed kell megadnod. Az adatok megadása után az általad megadott e-mail címre megerősítő e-mail-t küldök. A megerősítő e-mailben szereplő linkre kattintással, illetve a megerősítő e-mailben szereplők lépések követésével aktiválható a regisztrációd.

Belépés

Belépés felhasználónévvel és jelszóval

A felhasználói fiókba történő belépés a felhasználónév és jelszó megadásával lehetséges. A jelszó a fiókba belépést követően bármikor megváltoztatható. Felhasználóneved és jelszavad kezeld bizalmasan, tartsd titokban. Ezért te tartozol felelősséggel. Nagyon fontos ez amiatt, mivel minden felhasználó saját maga felel a felhasználónevével tett minden megnyilvánulásért, hozzászólásért, kommentért. Nem hivatkozhatsz a felhasználói fiókoddal kapcsolatos visszaélésre, ha nem tettél meg mindent a felhasználóneved és jelszavad titokban tartásáért.

Belépés közösségi fiókkal (Facebook, Google+, Twitter, stb.)

Ha a Honlapon közösségi fiókkal (Facebook, Google+, Twitter, stb.) való belépésre is van lehetőség, akkor a belépés menete a következő:

A belépés közösségi fiókkal (Belépés Facebook-kal, Belépés Google+-szal, Belépés Twitter-rel, stb.) gombok valamelyikére kattintással a választott közösségi fiókba (Facebook, Google+, Twitter, stb.) bejelentkezéssel tudsz a felhasználói fiókodba is belépni. Ilyen bejelentkezés esetén az emelttortenelem.hu fiókod és a választott közösségi profilod (Facebook, Google+, Twitter, stb.) összekapcsolódik.

Ez azért fontos, mert a közösségi profillal belépés során hozzáférést biztosítasz a Honlapnak a belépéshez használt közösségi profilod alapadataihoz. Amennyiben nem szeretnél a Honlap számára a közösségi profilod alapadataihoz is hozzáférést biztosítani, ez a közösségi profilodon vagy a fiókok összekapcsolása során felugró ablakban letiltható. Alapbeállításban a Honlap nem küld üzenetet a közösségi oldalak felé. Az emelttortenelem.hu aktivitások megjelenítését az adott közösségi oldalon az egyes szolgáltatásoknál tudod engedélyezni vagy tiltani. A közösségi oldalakon így megosztott emelttortenelem.hu tartalmak és aktivitás vonatkozásában az adott közösségi oldal (Facebook, Google, Twitter, stb.) saját felhasználási feltételei és adatvédelmi szabályzata az irányadó. Ezekről tájékozódj előzetesen a közösségi oldalon, ahol emelttortenelem.hu tartalmat megosztasz.

A közösségi profil és az emelttortenelem.hu fiók összekötése bármikor megszüntethető. Ilyenkor a Honlap törli a fiókok összekapcsolása révén birtokába jutott közösségi profil alapadataidat. Fontos, hogy a profilok összekapcsolásának megszüntetésével nem szűnik meg automatikusan a Honlapon létrehozott regisztrációd, felhasználói fiókod. Felhasználónévvel és jelszóval a közösségi profilodról való leválasztás után is be tudsz lépni a Honlapra.

Regisztráció törlése

A regisztrációd, felhasználói fiókod törölhető a felhasználói fiókba történő belépést követően. A fiók törlését követően nem érhetőek el a Honlap regisztrációhoz kötött szolgáltatásai, nem tudsz hozzászólni a bejegyzésekhez.
Fontos, hogy a regisztrációd, felhasználói fiókod törlése nem jelenti egyben a hozzászólásaid törlését is. A hozzászólások törlésére a felhasználói fiók törlését megelőzően van lehetőséged.

Hozzászólások, kommentek

A Honlap használata során minden regisztrált felhasználónak lehetősége van az emelttortenelem.hu tartalmakhoz, mások bejegyzéseihez hozzászólni, az emelttortenelem.hu szolgáltatásait értékelni.

A kommentek nyilvánosak, azokat bárki láthatja. A nem regisztrált felhasználók csak olvashatják a kommenteket, a regisztrált felhasználók jogosultak hozzászólni, közzétenni tartalmakat az itt meghatározott módon.

Az emelttortenelem.hu célja az emelt szintű történelem érettségire történő felkészülés segítése, kérem a Honlapon tett megnyilvánulásaiddal ennek légy részese. Kérem kritikád is építő jellegű és kulturált legyen. Tartózkodj a bántó, sértő, másokat megalázó megnyilvánulásoktól.

A felhasználói megnyilvánulásokat nem szerkesztem, a közzététel előtt nem kerülnek szűrésre. Minden felhasználó saját maga tartozik felelősséggel az általa közzétett tartalomért. A felhasználói megnyilvánulásokért a Honlap és üzemeltetője nem felelős.

Sértő tartalmak, hozzászólások

Minden értesítés nélkül törlésre kerülnek azok a tartalmak, hozzászólások, amelyek

 • obszcének vagy trágárok;
 • rasszisták, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását gyalázzák, vagy sértik;
 • zaklatóak, rágalmazóak, becsületsértőek, az emberi méltóságot vagy mások személyiségi jogait bármilyen más formában sértik;
 • más nevével, képmásával, személyes adataival, e-mail címével, visszaélnek (ideértve más felhasználókról információk jogosulatlan gyűjtését, e-mail címre vagy felhasználói fiókba kéretlen levelek („spam”) küldését);
 • más védjegyével visszaélnek, vagy más szerzői jogát sértik;
 • hamis vagy félrevezető információt tartalmaznak;
 • a témán kívüli (“offtopic”) hozzászólások;
 • harmadik személy reklámozása, ajánlatai vagy azokra mutató url-ek Honlapon történő közzététele;
 • az emelttortenelem.hu, a tárhelyszolgáltató vagy más felhasználó számítástechnikai rendszerébe történő jogosulatlan behatolás vagy behatolási kísérletet jelentenek („hacking”);
 • a Honlap vagy bármely részének újraformázására vagy szerkesztésére irányulnak;
 • vírusokat, férgeket, hibákat, trójai falovakat vagy bármely más destruktív elemeket tartalmazó tartalmak, hozzászólások (ideértve az ilyenekre mutató url-ek, linkek közzétételét is).

Törlésre kerülnek a rövid időn belüli ismételt, azonos tartalmú hozzászólások, ismételt hozzászólások (“flood”) az eredeti, első tartalom, hozzászólás megtartása mellett. Amennyiben az eredeti, első alkalommal közzétett tartalom, hozzászólás egyébként a honlaphasználat szabályaiba ütközik, az eredeti tartalom, hozzászólás is törlésre kerül.

Felhasználói fiók törlése

Többszöri vagy súlyosan sértő, illetve bántó megnyilvánulás esetén a Honlap moderátora figyelmezteti a felhasználót a sértő magatartás abbahagyására és a honlaphasználat szabályai betartására. Ennek eredménytelensége esetén minden további felhívás és előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerül a felhasználói fiók.

Minden további felhívás és előzetes figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek azok a felhasználói fiókok is, amelyek automatikus módszerekkel vagy csalárd, illetve tisztességtelen módszerrel kerültek létesítésre.

Törlésre kerülnek azok a felhasználói fiókok is, amelyekről megalapozottan feltehető, hogy egy korábban – a sértő megnyilvánulásai miatt – törölt felhasználó újabb regisztrációját jelentik. Ilyen esetben az első sértő megnyilvánulás után külön figyelmeztetés nélkül törlésre kerül a felhasználói fiók.

A Honlap használatával és a regisztrációval a honlaphasználati szabályokat (a jelen Honlaphasználati Feltételeket) elfogadod, ezzel ahhoz is hozzájárulásodat adod, hogy sértő megnyilvánulásaid vagy felhasználói fiókod törlésre kerüljön a fentiek szerint.

Amennyiben honlaphasználóként a fentiek megsértését észleled, kérlek, jelezd számomra.

Szerzői jogok és más szellemi tulajdonjogok

Fontos tudnod, hogy a Honlap használatával elfogadod a következő feltételeket, abban az esetben is, ha nem vagy a Honlap regisztrált felhasználója.

Az emelttortenelem.hu honlap, annak egyes részei, aloldalai és a Honlapon megjelenő tartalmak az emelttortenelem.hu mindenkori tulajdonosának szellemi tulajdonát képezik.

Az emelttortenelem.hu elkötelezett a szerzői jogok és minden más szellemi tulajdonjog tiszteletben tartása mellett, ezért nem saját szellemi termék esetén minden esetben feltüntetem a forrást és amennyiben ismert a szerzőt, egyéb szellemi tulajdonjogok jogosultját. Amennyiben hibát vagy a feltüntetés hiányát észleled, a megadott elérhetőségeket jelezheted, hogy javíthassam a hibát.

Törekszem arra, hogy kizárólag jogtiszta forrásból származó szellemi termékeket használjak fel a Honlapon, amennyiben észrevételed, kérdésed merül fel ennek kapcsán a megadott elérhetőségeken jelezheted annak érdekében, hogy felvehessem a kapcsolatot a szellemi termékeket (fényképet, grafikát, cikket, stb.) szolgáltató partnerünkkel.

Szerzőként fenntartom a jogot a Honlap, annak bármely aloldala, része, eleme és tartalma bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatban. Ha tetszik a Honlap vagy a dizájn, ne másold le, inkább írj nekem vagy keresd a webfejlesztőt.

Maximálisan tiszteletben tartom a szerzői jogokat és más szellemi tulajdonjogokat, kérem a Honlap használójaként Te is tedd ezt a Honlappal. Ha hivatkozol a Honlapra vagy Jánosi Valériára vagy tetszik a Honlap vagy annak valamely eleme, jelöld meg a forrást és a szerzőt.

Jánosi Valéria előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a Holnap egésze, annak bármely aloldala, része, eleme és tartalma (bármely szöveg, grafika, fotó, audió- vagy videóanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése.

Az emelttortenelem.hu domainnév szintén jogi védelemben részesül, tartsd tiszteletben ezeket jogokat, a hivatkozás kivételével ne használd domainnevünket és ne keltsd azt a látszatot, mintha másé lenne a domaninév.

A Honlap látogatói, használói jogosultak a Honlap tartalmának egyes részeit elmenteni vagy kinyomtatni. Ez a jog azonban a hatályos szerzői jogi szabályok értelmében kizárólag saját felhasználás céljából illet meg. Egyetlen látogató sem jogosult a lementett vagy kinyomtatott Honlap vagy honlap tartalom terjesztésére, többszörözésére, illetve eladására, értékesítésére. Emellett egyetlen felhasználó sem jogosult sem jogosult a lementett vagy kinyomtatott Honlap, vagy részei adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után, ezért kérem, tartózkodj a jogsértésektől. Jogsértés esetén a jogsértés abbahagyása és kártérítés követelhető.

Törekszem arra, hogy a Honlapon pontos és hiteles információk kerüljenek közzétételre. Maximálisan törekszem a pontosságra és hitelességre, de a tájékoztatásból fakadó esetleges károkért nem vállalok felelősséget. Amennyiben akár saját emelttortenelem.hu tartalom, akár a bármelyik felhasználó által feltöltött tartalom esetén jogsértést, pontatlanságot vagy nem a valóságnak megfelelő információt észlelsz, vedd fel a kapcsolatot velem.

Módosítás

Fenntartom a jogot arra, hogy jelen Honlaphasználat szabályait előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsam. A módosítást követően a Honlapra használatával – elfogadod a módosított Honlaphasználati szabályokat. A módosításról a Honlapon keresztül adok tájékoztatást.