Felkészítés az írásbeli vizsgára

Most, hogy elhatároztad, hogy történelemből teszel emelt szintű érettségit, bizonyára van egy csomó kérdésed azzal kapcsolatban, hogy mi mindent kell megtanulnod, hogyan írjad meg a lehető legjobban az írásbelit, mitől jó egy esszé. Biztos vagyok benne, hogy szeretnéd tudni, hogyan javítják a vizsgáztatók az írásbeliket. Talán te is hallottál már arról, hogy a 2017-es évtől érettségizőknek új követelményeknek kell megfelelniük. Például nem használhattok már kronológiát tartalmazó történelem atlaszt, új típusú esszéfeladatok lesznek, máshogy alakul a pontozás.

Ne aggódj! Segítek megoldani a problémádat! Az elmúlt évtized vizsgáztatói tapasztalatait összesűrítve alakítottam ki ezt az írásbeli vizsgára felkészítő online tanfolyamot.

emelt szintű történelem érettségi

Hogy néz ki ez az emelt szintű írásbeli történelem érettségire felkészítő tanfolyam?

  • A felkészítőbe bármikor be tudsz kapcsolódni, éppen ez a távoktatás lényege. A felkészítő időtartama 16 hét. Minden héten vasárnap elküldöm neked a következő hétre vonatkozó tematikát, amit meg kell tanulnod. Oldalszámra pontosan megadom, hogy melyik gimnáziumi történelem tankönyvből mit kell megtanulnod.
  • Csak és kizárólag azokat a témaköröket jelölöm ki, amelyek szerepelnek az érettségi követelményekben. (Csak semmi fölösleges tanulás!)
  • Minden vasárnap a tematikával együtt kapsz egy feladatsort is, amely az adott témakörre vonatkozó rövid választ igénylő feladatokat és a témával kapcsolatos esszét Néha rövid, néha hosszú esszéket kell majd írnod, így mindkét feladattípust gyakorolhatod.
  • Neked az lesz a feladatod, hogy megtanuld az adott hétre vonatkozó témakört, és kitöltsd az általam összeállított feladatlapot, írd meg az esszét, majd a következő vasárnap éjfélig küldd vissza
  • A vasárnap éjfélig visszaküldött feladatlapokat kijavítom, az esszét értékelem – pontosan úgy, ahogy azt majd az írásbeli vizsgádat javító tanárok is teszik -, majd visszaküldöm neked. Minden egyes esszét pár soros megjegyzéssel fogok ellátni, hogy ne csak a pontszámokat lásd, hanem azt is tudd, hogy mit csináltál jól, és hol kell még javítanod a teljesítményeden.

Miért érdemes velem tanulnod online formában?

  • Mert ha végigcsinálod velem ezt a 16 hetes írásbeli felkészülést, akkor négy hónap alatt már átismételted a négy év történelem anyagát.
  • A négy hónap alatt megtanulsz forrást elemezni, megismered a legújabb esszétípust, és a leggyakoribb tesztfeladatokat.
  • 16 héten át személyre szabott visszajelzést kapsz a teljesítményedről egy vizsgáztató tanártól. (Ezt a nagy létszámú felvételi előkészítő csoportokban soha nem fogod megkapni!)
  • Mivel a tanulás online formában történik, nem pocsékolod az idődet azzal, hogy utazgatsz az előkészítőre vagy a magántanárhoz, ahol a tanárok többsége azzal tölti a drága tanórákat, hogy újra elmondja neked azt a tananyagot, amit egyszer már úgyis végighallgattál a suliban az órákon, és a tankönyvből is meg tudnád tanulni. Azt gondolom, hogy hasznosabb, ha az idődet arra fordítod, hogy leülsz, és tényleg nekiállsz megtanulni a tananyagot, hétről hétre időt szánsz arra, hogy begyakorlod az érettségin előforduló feladattípusokat.

Akik már tanultak velem, ezt mondták:

“Kedves Vali! Nagyon hálás vagyok neked az írásbeli felkészítésért! A suliban mi soha nem írtunk esszét, de az Emelt töri ABC-ből és a heti rendszeres feladatlapjaidból egészen jól megtanultam, hogyan kell csinálni. Nagyon sokat segített, hogy minden egyes esszémet bőséges széljegyzetekkel láttad el, és nem csak azt írtad oda, hogy mi nem jó, hanem javaslatokat tettél arra is, hogyan lehetne jobban csinálni. Köszönöm szépen a segítségedet!” (Kovács Péter – Szeged)

“Igazán örülök, hogy rád találtam a neten! Nagyon sok időt megspóroltál nekem a távoktatással. Mivel falun élek, be kellett volna járnom a szomszédos kisvárosba magántanárhoz, hogy felkészüljek. Veled viszont otthonról is tudtam tanulni, Köszönöm, hogy mindig olyan gyorsan kijavítottad a feladatlapjaimat. Nagyon sokat tanultam a megjegyzéseidből és a pluszban küldött anyagokból. Az írásbelim – hála neked – 86%-os lett!” (Kiss Nóra – Bodajk)

Mibe kerül mindez?

Az írásbeli csomag ára: 42.000Ft

Ha ezt 16 hétre lebontjuk, akkor ez 2.625Ft/hét. Ha belegondolsz, egy emelt szintű történelem érettségire felkészítő magántanár ára manapság 3500 forinttól kezdődik, és egyáltalán nem biztos, hogy találsz olyan magántanárt, aki látott már közelről emelt szintű történelem érettségit. (A történelem tanároknak csak egy kis része vesz részt az emelt szintű vizsgáztatásban!)

Az emelt szintű írásbeli felkészítés folyamatosan lehet csatlakozni.

Rendeld meg most!

Ha kérdésed van, vagy valami nem világos a felkészítővel kapcsolatban, akkor írjál vagy hívjál bátran!
janosiv@freemail.hu vagy 30/622-6799