Felkészítés a szóbeli érettségi vizsgára

Az emelt szintű történelem szóbeli érettségin a diákok 80%-a sokkal kevesebb pontot kap, mint amennyit a tudása alapján megérdemelne.

Miért kapnak ennyire kevés pontot?

 • Mert nem ismerik azokat a szempontokat, amelyek alapján a vizsgán pontozzák a feleletüket.
 • Mert fogalmuk sincs, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott témakörök nem konkrét tételek. Így azt gondolják, hogy elég, ha a 30 témakört kidolgozzák, bemagolják, és visszamondják a vizsgán. Aztán csodálkoznak, ha erre nagyon kevés pontot kapnak.
 • Sokan azt hiszik, hogy elegendő megtanulni azt a vékonyka könyvet, amit minden évben kiadnak „kidolgozott” szóbeli tételek gyanánt. Ők a vizsgán szembesültek azzal, hogy nem elég úgy általában beszélniük a témakörről, hanem nagyon aprólékos részletkérdéseket is tudniuk kellene, amire ők nem készültek fel.
 • Fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek a tételben megadott forrásokkal, és ezzel a szóbelin szerezhető pontok 20%-t el is veszítik.
 • Rengeteg időt töltenek el a „tételek” kidolgozásával, így nem marad idejük megtanulni azokat.

Ha velem készülsz fel a szóbeli vizsgára, akkor ezeket a hibákat egészen biztosan nem fogod elkövetni.

 • Megmutatom neked, hogy az egyes témakörökből milyen tételek lehetnek a vizsgán, és meg is mondom, hogy mit tanulj meg az egyes tételekhez.
 • Amiről kevés információ van a tankönyvben, ahhoz részletes, azonnal megtanulható, kidolgozott tételt adok a kezedbe. Így biztos, hogy alaposan felkészült leszel, és nem kell tételkidolgozásra pazarolnod az idődet.
 • Megmutatom, hogy milyen szempontok alapján pontozzák a szóbelidet, és ezekre figyelve, ugyanabból a tudásból 10-20%-kal magasabb pontszámot fogsz kihozni.
 • Megtanítom neked, hogyan elemezd a forrásokat a szóbeli vizsgán, hogy a legtöbb pontot érd el.
 • A négy szóbeli skype-os vizsgán személyre szabott tanácsokat adok, segítelek, hogyan készülj fel hatékonyabban, és hogyan felelj magabiztosabban. Ezzel további 15%-os pontszámnövekedést tudsz elérni. EZT NEM KAPOD MEG MÁS ELŐKÉSZÍTŐKÖN!
 • Ha négyszer felelsz nálam, a vizsgán már nem leszel annyira ideges, hiszen négyszer már „túléltél” egy hasonló szituációt, és rutinod lesz a felelésben.

 

történelem emelt szintű szóbeli

Hogy néz ki az emelt szintű szóbeli történelem érettségire felkészítő tanfolyam?

 • 16 hét alatt minden héten segítek neked eligazodni 2 témakörben. E-mailben megírom neked, hogy az adott témakörből milyen tételek lehetségesek, és honnan készülj fel, kiegészítő információkkal látlak el, és azokat a tételeket ki is dolgozom, amelyekről nem találsz elegendő (semmilyen!) információt a gimnáziumi történelemkönyvekben.
 • Ez azt jelenti, hogy május végére végigtanulhatod velem mind a 30 témakört, és még marad egy-két heted az ismétlésre is, vagyis nem fogsz kapkodni május végén, hanem nyugodtan készülhetsz a vizsgára.
 • Havonta egyszer (összesen négyszer), a hónap végén biztosítok Neked egy skype-os feleletlehetőséget, amikor lehetőséged nyílik arra, hogy egy általam megadott konkrét tételből lefelelj. A próbavizsgára előzetesen egyeztetünk egy szombati vagy vasárnapi időpontot, a vizsga előtt elküldöm Neked a tételt, te pedig felkészülsz, majd skype-on beszélgetni kezdünk. Egy ilyen skype-os próbavizsga 30 perces. Ebből 20 perc áll a rendelkezésedre, hogy megcsillogtasd a tudásodat, a maradék 10 percben pedig értékelem a feleletedet.

Miért jó ez neked?

 • Nem kell összeolvasnod 10-20 történelemkönyvet, kiegészítő szakirodalmat, bizonytalan eredetű internetes tételeket azért, hogy legyen egy jó, korrekt tételsorod.
 • Nem kerülsz a vizsgán abba a helyzetbe, hogy olyan tételt kapsz, amiről azt se tudod, hogy mi fán terem.
 • Kidolgozva megkapod azokat a tételeket, amelyekről semmit nem találsz a gimnáziumi tankönyvekben.
 • Ahelyett, hogy a szombat délelőttjeidet egy előkészítőn töltenéd, ahol egyetemisták újra elmondják neked a gimnáziumi tananyagot, otthon ülhetsz és tanulhatsz abban a biztos tudatban, hogy semmi fölöslegessel nem tömöd az agyadat, de egészen biztosan megtanulod azt, amire szükséged van.
 • Kapsz négyszeri próbavizsga-lehetőséget, szemben az előkészítőkkel, ahol ugyanolyan tömeges oktatás folyik, mint az iskolában, és egyáltalán nem kapsz lehetőséget arra, hogy begyakorold a vizsgázást. Mire eljön a szóbeli vizsga, te már négyszer kipróbáltad magadat.
 • Május végére gyakorlatot szerzel abban, hogyan add elő a tudásodat úgy, hogy az meggyőző legyen, és a lehető legmagasabb pontszámot érd el a szóbeli vizsgán.
 • Tulajdonképpen egyéni oktatást kapsz anélkül, hogy ki kellene mozdulnod otthonról. Nem pazarolod az idődet utazással, hanem otthonról, az íróasztalod mellől tudsz felkészülni a szóbelire egy gyakorlott vizsgáztató tanár segítségével. Vagyis egy házhoz menő magántanárt kapsz egy magánóra árának feléért.

Akik velem készültek, ezt mondták:

“A személyedben egy szuper tanárt ismerhettem meg! Köszönöm, hogy mindig biztattál – még akkor is, amikor pocsékul sikerült egy-egy szóbeli próbavizsga. Az elakadásaimon mindig átsegítettek a kedves mondataid. Szuperek voltak a kidolgozott szóbeli témakörök! Részletesek, alaposak, és nagyon jól jöttek a szóbeli vizsgán! A hidegháborút húztam, elmondtam az általad kidolgozott tételt, és maximum pontot kaptam! Nagyon hálás vagyok neked!” (Kaposi Judit – Debrecen)

“Kedves Vali! Nagyon jók voltak a kidolgozott szóbeli témakörök: lényegre törőek, alaposak, tanulhatóak. Nem volt benne semmi mellébeszélés. Nagyon sokat segítettek a próbafelelések, mert megértettem, hogy a szóbelin is mennyire fontos a források elemzése. Az is hasznos volt, hogy rámutattál: nem elég megtanulnom a tananyagot, de azt elő is kell tudnom adni. Szóval köszönöm azt a sok segítséget, amivel kísérted a tanulásomat!” (Kadocsa Dani – Miskolc)

Mibe kerül mindez?

 • 16 héten át heti két tétel
 • 4 skype-os próbavizsga
 • a nehéz tételek részletes kidolgozása (a legtöbb témakör 15-20 oldalas kifejtése)

A szóbeli csomag ára:  42.000 Ft

Ha nem akarod igénybe venni a 4 skype-os próbavizsgát, akkor 29.990 Ft-ért elviheted a 2020-es 30 kidolgozott témakört.

1 kidolgozott témakör ára: 1000 Ft

1 skype-os próbavizsga ára: 3000 Ft

Ha ezt 16 hétre lebontjuk, akkor ez 2.625Ft/hét. Ha belegondolsz, egy emelt szintű történelem érettségire felkészítő magántanár ára manapság 3500 forinttól kezdődik, és egyáltalán nem biztos, hogy találsz olyan magántanárt, aki látott már közelről emelt szintű történelem érettségit. (A történelem tanároknak csak egy kis része vesz részt az emelt szintű vizsgáztatásban!)

A szóbeli felkészítő csomagot bármikor megrendelheted, akár érettségi előtt pár héttel is. Amikor már zizegsz az idegességtől, akkor itt összefoglalva mindent egyben a kezedbe adok!

Rendeld meg most!

Ha kérdésed van, vagy valami nem világos a felkészítővel kapcsolatban, akkor írjál vagy hívjál bátran!
janosiv@freemail.hu vagy 30/622-6799