Felkészítés a szóbeli érettségi vizsgára

Az emelt szintű történelem szóbeli érettségin a diákok 80%-a sokkal kevesebb pontot kap, mint amennyit a tudása alapján megérdemelne.

Miért kapnak ennyire kevés pontot?

 • Mert nem ismerik azokat a szempontokat, amelyek alapján a vizsgán pontozzák a feleletüket.
 • Mert fogalmuk sincs, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott témakörök nem konkrét tételek. Így azt gondolják, hogy elég, ha a 30 témakört kidolgozzák, bemagolják, és visszamondják a vizsgán. Aztán csodálkoznak, ha erre nagyon kevés pontot kapnak.
 • Sokan azt hiszik, hogy elegendő megtanulni azt a vékonyka könyvet, amit minden évben kiadnak „kidolgozott” szóbeli tételek gyanánt. Ők a vizsgán szembesültek azzal, hogy nem elég úgy általában beszélniük a témakörről, hanem nagyon aprólékos részletkérdéseket is tudniuk kellene, amire ők nem készültek fel.
 • Fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdjenek a tételben megadott forrásokkal, és ezzel a szóbelin szerezhető pontok 20%-t el is veszítik.
 • Rengeteg időt töltenek el a „tételek” kidolgozásával, így nem marad idejük megtanulni azokat.

Ha velem készülsz fel a szóbeli vizsgára, akkor ezeket a hibákat egészen biztosan nem fogod elkövetni.

 • Megmutatom neked, hogy az egyes témakörökből milyen tételek lehetnek a vizsgán, és meg is mondom, hogy mit tanulj meg az egyes tételekhez.
 • Amiről kevés információ van a tankönyvben, ahhoz részletes, azonnal megtanulható, kidolgozott tételt adok a kezedbe. Így biztos, hogy alaposan felkészült leszel, és nem kell tételkidolgozásra pazarolnod az idődet.
 • Megmutatom, hogy milyen szempontok alapján pontozzák a szóbelidet, és ezekre figyelve, ugyanabból a tudásból 10-20%-kal magasabb pontszámot fogsz kihozni.
 • Megtanítom neked, hogyan elemezd a forrásokat a szóbeli vizsgán, hogy a legtöbb pontot érd el.
 • A négy szóbeli skype-os vizsgán személyre szabott tanácsokat adok, segítelek, hogyan készülj fel hatékonyabban, és hogyan felelj magabiztosabban. Ezzel további 15%-os pontszámnövekedést tudsz elérni. EZT NEM KAPOD MEG MÁS ELŐKÉSZÍTŐKÖN!
 • Ha négyszer felelsz nálam, a vizsgán már nem leszel annyira ideges, hiszen négyszer már „túléltél” egy hasonló szituációt, és rutinod lesz a felelésben.

 

történelem emelt szintű szóbeli

Hogy néz ki az emelt szintű szóbeli történelem érettségire felkészítő tanfolyam?

 • 16 hét alatt minden héten segítek neked eligazodni 2 témakörben. Megadom neked, hogy az adott témakörből milyen tételek lehetségesek, és honnan készülj fel, kiegészítő információkkal látlak el, és azokat a tételeket ki is dolgozom, amelyekről nem találsz elegendő (semmilyen!) információt a gimnáziumi történelemkönyvekben.
 • Ez azt jelenti, hogy május végére végigtanulhatod velem mind a 30 témakört, és még marad egy-két heted az ismétlésre is, vagyis nem fogsz kapkodni május végén, hanem nyugodtan készülhetsz a vizsgára.
 • Havonta egyszer (összesen négyszer), a hónap végén biztosítok Neked egy skype-os feleletlehetőséget, amikor lehetőséged nyílik arra, hogy egy általam megadott konkrét tételből lefelelj. A próbavizsgára előzetesen egyeztetünk egy szombati vagy vasárnapi időpontot, a vizsga előtt elküldöm Neked a tételt, te pedig felkészülsz, majd skype-on beszélgetni kezdünk. Egy ilyen skype-os próbavizsga 30 perces. Ebből 20 perc áll a rendelkezésedre, hogy megcsillogtasd a tudásodat, a maradék 10 percben pedig értékelem a feleletedet, ellátlak hasznos jó tanácsokkal.

Miért jó ez neked?

 • Nem kell összeolvasnod 10-20 történelemkönyvet, kiegészítő szakirodalmat, bizonytalan eredetű internetes tételeket azért, hogy legyen egy jó, korrekt tételsorod.
 • Nem kerülsz a vizsgán abba a helyzetbe, hogy olyan tételt kapsz, amiről azt se tudod, hogy mi fán terem.
 • Kidolgozva megkapod azokat a tételeket, amelyekről semmit nem találsz a gimnáziumi tankönyvekben.
 • Ahelyett, hogy a szombat délelőttjeidet egy előkészítőn töltenéd, ahol egyetemisták újra elmondják neked a gimnáziumi tananyagot, otthon ülhetsz és tanulhatsz abban a biztos tudatban, hogy semmi fölöslegessel nem tömöd az agyadat, de egészen biztosan megtanulod azt, amire szükséged van.
 • Kapsz négyszeri próbavizsga-lehetőséget, szemben az előkészítőkkel, ahol ugyanolyan tömeges oktatás folyik, mint az iskolában, és egyáltalán nem kapsz lehetőséget arra, hogy begyakorold a vizsgázást. Mire eljön a szóbeli vizsga, te már négyszer kipróbáltad magadat.
 • Május végére gyakorlatot szerzel abban, hogyan add elő a tudásodat úgy, hogy az meggyőző legyen, és a lehető legmagasabb pontszámot érd el a szóbeli vizsgán.
 • Tulajdonképpen egyéni oktatást kapsz anélkül, hogy ki kellene mozdulnod otthonról. Nem pazarolod az idődet utazással, hanem otthonról, az íróasztalod mellől tudsz felkészülni a szóbelire egy gyakorlott vizsgáztató tanár segítségével. Vagyis egy házhoz menő magántanárt kapsz egy magánóra árának feléért.

Akik velem készültek, ezt mondták:

“A személyedben egy szuper tanárt ismerhettem meg! Köszönöm, hogy mindig biztattál – még akkor is, amikor pocsékul sikerült egy-egy szóbeli próbavizsga. Az elakadásaimon mindig átsegítettek a kedves mondataid. Szuperek voltak a kidolgozott szóbeli témakörök! Részletesek, alaposak, és nagyon jól jöttek a szóbeli vizsgán! A hidegháborút húztam, elmondtam az általad kidolgozott tételt, és maximum pontot kaptam! Nagyon hálás vagyok neked!” (Kaposi Judit – Debrecen)

“Kedves Vali! Nagyon jók voltak a kidolgozott szóbeli témakörök: lényegre törőek, alaposak, tanulhatóak. Nem volt benne semmi mellébeszélés. Nagyon sokat segítettek a próbafelelések, mert megértettem, hogy a szóbelin is mennyire fontos a források elemzése. Az is hasznos volt, hogy rámutattál: nem elég megtanulnom a tananyagot, de azt elő is kell tudnom adni. Szóval köszönöm azt a sok segítséget, amivel kísérted a tanulásomat!” (Kadocsa Dani – Miskolc)

Felhívom a figyelmedet arra, hogy ha ezt a tananyagot megvásárolod, az 365 napig áll rendelkezésedre. (Az érettségi szóbeli témakörök minden évben változnak.)

Mibe kerül mindez?

 • 16 héten át heti két tétel
 • 4 skype-os próbavizsga
 • a nehéz tételek részletes kidolgozása (a legtöbb témakör 15-20 oldalas kifejtése)

A teljes szóbeli csomag ára  48.000Ft

A teljes csomagot úgy tudod megrendelni, hogy kitöltöd az alábbi megrendelési űrlapot.

A kidolgozott szóbeli témakörök ára (próbavizsga nélkül): 36.000Ft

1 db kidolgozott témakör ára: 1200 Ft

Ha csak egyes témaköröket szeretnél kérni, akkor írj nekem a torisuli2@gmail.com e-mail címre!

Rendeld meg most!

Ha kérdésed van, vagy valami nem világos a felkészítővel kapcsolatban, akkor írjál vagy hívjál bátran!
torisuli2@gmail.com vagy 30/622-6799